Hoppa till sidans innehåll

Lina Björklund


Jag har skjutit båge sedan 1991 och har deltagit på en hel del tävlingar. Jag har deltagit i SM och även fått vara med i landslaget och tävlat i många europeiska länder men även fått göra en resa till Colombia

  Mitt mål med skyttet är att fortsätta utvecklas både som skytt och som tränare. Mitt skjutmässiga mål är att få vinna 3d-VM

   

Jag har skjutit båge sen 1991. Då var jag 11 år och jag provade under en prova-på-dag i Dalfors och senare under hösten började jag, Jakob och pappa skjuta i Furudal. Från början lånade vi bågar men ganska snart fick vi en egen Samick som vi delade på. Träningen gick riktigt bra och efter tre månaders träning var jag med på min första tävling i Falun, som jag vann! Det var bland det roligaste jag varit med om så efter det var jag fast. Under årens lopp har det blivit en hel del tävlingar. Jag har sammanlagt 10 junior-SM-guld och 12 senior-SM-guld i olika grenar, två VM-brons samt två EM-guld i 3D.

  

Jag fortsatte träna i Furudal och senare även i Boda. När jag var 15 flyttade jag till Olofström i Blekinge och gick tre år på bågskyttegymnasiet. Det var en rolig men även mycket tuff tid, som har lärt mig jättemycket som bågskytt. Tiden hemifrån med den otroliga kunskapen som finns hos min tränare från gymnasiet är något som jag tycker att alla seriösa skyttar ska passa på att utnyttja, om det är möjligt. Att kunna utvecklas under optimala förhållanden är otroligt stärkande. Sådana möjligheter får man bl.a. på gymnasiet men även på de läger som anordnas i de olika klubbarna.

 

Mitt liv kretsar just nu kring mitt eget skytte och min familj så mycket mer hinner jag inte med. Jag försöker engagera mig i främst juniorernas skytte så de kommer framåt som skyttar. 

  På min "fritid" försöker jag ta det lugnt och umgås med familjen och vänner och bekanta. Det är viktigt att varva ner så det inte blir för mycket av det goda.

 

 

 

 

Uppdaterad: 26 NOV 2017 19:37 Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info