Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning i klubben

01 NOV 2014 22:16
En helg i september åkte jag, Lina, och Sara ner till Eskilstuna på en tränarkonferens. Målet var delvis för att klubbarna var tvingade att åka för att kunna ansöka om ett speciellt bidrag, men även för att utbilda och informera klubbarna.
  • Skapad: 01 NOV 2014 22:16

Efter helgen kände både jag och Sara att vi fått mycket matnyttigt att ta med oss tillbaka till föreningen och förankra där. Något som vi kände att vi verkligen behöver arbeta med är att filma och då filma skyttar med en höghastighetskamera för att kunna analysera vad skyttarna gör och om det är något som är problem för tekniken eller om det är "kosmetiska fel", alltså saker som skytten gör och ser negativt ut, men som sker efter att pilen har lämnat bågen och därför inte påverkar pilens flykt. 

 

Som tränare i klubben försöker vi påvisa vikten av att göra en ordentlig uppvärmning och då i grupp för att arbeta igenom musklerna ordentligt och inte fuska för att få börja skjuta så snabbt som möjligt.
  Vi använder oss båda av filmning av skyttarna, men saknar en riktig kamera och använder därför en Ipad och en telefon och dess möjlighet att spela upp i slowmotion. Den tekniken och de programmen är inte optimala men godkända för att kunna analysera tekniken hos skytten. Vi kan inte avgöra om felen i tekniken är efter att pilen har lämnat bågen, men vi kan visa skyttarna hur det ser ut när de skjuter.
  Vi har dessutom sett till att en spegel har iordningställts nere i lokalen så att skytt kan se sig själv skjuta och därmed själv kan justera sin teknik.

Vi arbetar också för att klubben ska köpa in en höghastighetskamera för att grundligt kunna analysera och förbättra skyttarnas teknik.

 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info