Hoppa till sidans innehåll

Summering Kungsängen och Sigtuna

31 MAJ 2010 09:37
Det blev en ganska lyckad helg för mig och Jakob under helgens två tävlingar i Stockholmsområdet.
Jakobs skytte fungerade inte alls under lördagen och han slutade därför på en fjärdeplats men under söndagen fungerade det desto bättre och han blev tvåa, en poäng efter Hartmund Zieples, Sturarna.
  • Skapad: 31 MAJ 2010 09:37

Lördagens väder var betydligt bättre än i Borlänge men även då fick vi lite regn på oss. För min egen del var det enbart när vi sköt de första målen så efter sju mål åkte regnstället av och sedan fick jag det stora nöjet att skjuta i hällregn igen under de fyra sista målen men annars var det riktigt skönt i skogen.

Skyttet funkade ganska bra för mig men det blev inga hiskeliga poäng utan blyga 229 men det räckte ändå till en seger.

Jakob vill bara glömma lördagen för då fungerade ingenting.

Söndagen var desto trevligare. Sol och värme så vi kunde skjuta i enbart skjuttröjan, utan något under, och det var riktigt skönt. Efteråt fick man ju tyvärr den berömda bonnbrännan men det måste man stå ut med som bågskytt.

Jakobs skytte fungerade betydligt bättre i Sigtuna och han hade skjutit höga 135 p. efter första femton målen till skillnad från jag som hade 119 p. Dock hade han som vanligt haft otur med linjerna och kunde ha haft några poäng mer. Jag sköt i stort sett enbart 10:or eller 5:or under första rundan och hade redan under de sju första målen fyllt min kvot på antal 5:or under en tävling. En tung start med andra ord.

Under andra halvan byttes 5:orna ut mot 8:or i stället så lite bättre blev det under andra halvan. Jakob sköt även han bra trots en bom som i slutändan kostade honom guldet.

Banorna i Södertälje var inte alls lika enformiga som de var i fjol. I år så fanns det även kortare avstånd än 19 meter vilket gjorde banan mycket roligare. Sigtunas bana var indelad i två halvor. Den första som jag och Jakob sköt hade väldigt korta håll och bjöd på en hel del ”straffsparkar” medan den andra halvan ofta hade avstånd runt 25 meter men på samma sorts djur som på korthållsbanan. Mao en lättare och en svårare del.

 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info