Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Sundsvalls 25-an

31 MAR 2009 09:56
Tyvärr blev det manfall i sista minuten då Kent var tvungen att stanna hemma, men ett tappert litet gäng åkte upp och sköt blandade resultat i årets 25-metare i Sundsvall.
  • Skapad: 31 MAR 2009 09:56

Johan var klubbens enda junior och detta resulterade i att han blev ensam i sin klass. Det är ju alltid roligare med lite konkurrens och jag tror ju personligen att det hade gynnat hans prestation under dagen. Johan sköt riktigt dåligt och pilarna ville helt enkelt inte sitta i mitten. Det blev endast 348 poäng och det är mycket sämre än han brukar skjuta och det är nästan 100 poäng sämre än Rickard Niskanens distriktsrekord i klassen.

 

På klassikersidan fick jag laglig konkurrens av Jakob som köpt ny stock och tävlingsinvigde den med mycket bra resultat. Vi låg jämnt ända fram till pausen då vi båda hade skjutit 259 p. Ganska bra för att vara mig, och överraskande för min bror, som egentligen inte hade någon aning om vad han ska förvänta sig då han aldrig skjutit 25 meter tidigare. Hans mål var att passera 230 och det gorde han ju med råge.
  Efter pausen tog jag en liten ledning men genom en dålig serie så knappade brorsan in och när det var två serier kvar ledde jag med fyra poäng. Tyvärr så satte tävlingsnerverna in och Jakob sköt en riktigt dålig serie och slutresultatet blev en seger till mig med 525 mot 515. Jakob är självklart inte nöjd, men med tanke på hans ringa träning som klassikerskytt så anser jag att poängen är mycket bra. Hans resultat ger honom en klar ledning med 16 poäng i barometern bland de skyttar som skjutit 25 meter under säsongen 2008/2009. Även jag ökar på min ledning med 17 poäng.

 

Karl-Erik fick under denna tävling stryk av Johan med en poäng. Karl-Erik hade svårt att se tavlan trots sina specialglasögon och jag och många andra håller med om att det var dåligt ljus i hallen. Gymnastikhallen påminner mycket om vår egen träningslokal och vi misstänker att det även i den här hallen finns två lägen på lyset som det gör i vår hall. Det var svårt att se var pilarna satt och jag själv använde kikare för att se hur pilarna satt eftersom jag och Jakob sköt på samma tavla. Karl-Erik satte ändå ett distriktsrekord eftersom ingen har skjutit i hans klass tidigare. Det intressanta är att när Karl-Erik kommer hem och skjuter på söndagens träning, har han inga som helst problem att skjuta bra. Synd att ljuset förstör hans möjligheter till ett riktigt bra skytte. 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info