Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

28 MAR 2010 21:16
Hej bågskytte vänner! Jag heter Stefan Kastemyr och är BSK Edsbyns nya ordförande. Som ordförande har jag fått i uppgift att skriva några rader om vår härliga klubb. Jag är nästan den i klubben som har skjutit minst med båge. Jag skulle vilja börja skjuta jag med, men jag har en axel som inte vill det än. Sen vet inte jag om jag vågar börja skjuta då jag har sagt åt flera duktiga skyttar i klubben hur man ska göra, så det lär jag få igen. Jag har bara varit med i klubben i knappt ett år. Men kan man inte hålla tyst om vad man tycker och tänker får man skylla sig själv. Det är väl därför jag fick förtroendet om att bli ordförande efter vår spindel i nätet Lina Björklund, som ville trappa ner och satsa på våra härliga skyttar i alla åldrar som utbildnings och ungdomsansvarig. Det var inte så svårt att ta över som ordförande med all uppbackning jag får av övriga styrelsen.
  • Skapad: 28 MAR 2010 21:16

Det har hänt mycket i vår förening sedan årsskiftet. Vi fick förmånen att hyra en lokal i Edmarkshuset veckovis medan dom jagade en ny hyresgäst. Vi hann vara där i 2 månader innan dom hittade en hyresgäst. Vi blev tagna på sängen när vi fick beskedet att vi skulle vara ute till första Mars, vi som trivdes så bra! Men inom ett dygn av ovisshet kom räddningen! Robbington förvaltning AB hade en lokal i källaren i centrumhuset som stod ”tom”. när vi tittade på lokalen så var den i kortaste laget, men då sa fastighets ägaren att det fanns ett utrymme till att tillgå, det var bara att riva en vägg, och vips så hade vi en 20 meter lång lokal. Ni kan tro att det kändes skönt. Det gick en dag och väggen var riven, då kom nästa positiva överraskning, vi fick även hans lokal bredvid där vi kan ha vår cafeteria och avnjuta lite hembakt fikabröd.

På sportlovet hade vi öppet hus 2 dagar, vi hade då hunnit städa ur lokalerna och rivit några väggar. Tur var väl det! Det kom ca 150st som provade på bågskytte. Helt fantastiskt! Vi har även ett projekt med ”Idrottslyftet” där vi ska besöka skolor i Ovanåkers kommun. Eleverna ska då få prova på bågskytte. Vi har hittills besökt två skolor, flera blir det under våren.

Det hela har gjort att vi nu sedan sportlovet har fått ca 35 nya skyttar i alla åldrar. Så mycket nya skyttar har gjort att det har blivit lite väntetider vid skyttet. Vi hoppas att det nu är eliminerat då vi har gjort ett två nya träningsgrupper. Vi har dessutom rivit några utrymmen så att skjuthallen har blivit drygt 2m bredare. Det som behöver göras i lokalen framöver är att det ska byggas en vägg, samt att dra om diverse el och belysning. Vi kommer även under våren bygga en fast skjutvägg. Vill ni vara med och hjälpa till med något så är ni välkomna att göra det, det kan vara att bygga, dra el, städa eller baka lite fikabröd ( det ska vara laktos och nötfritt, pga allergiker)

En egen lokal kostar ju en hel del pengar, och det finansieras delvis av sponsring från bygdens företag. Ni kanske har något företag som ni vet skulle vara intresserad av att sponsra klubben med material eller pengar, så tas det tacksamt emot.

Ett sätt som vi kommer att försöka att dra in pengar är även att bjuda in företag att komma med personal eller kunder att skjuta, det kan även vara ett kompis gäng. Ni kanske har någon bra ide att dra in lite pengar till klubben?

I sommar arrangerar klubben SM i fältskytte i skogarna vid Hällstugan. Det kommer då att behövas lite hjälp i samband med det. Men det återkommer vi med senare.

Hoppas att ni kommer att trivas i gemenskapen i klubben, stämningen kan ibland vara rå, men den är mycket hjärtlig.

Har ni några funderingar så tveka inte att framföra dom!

 

Ha en glad påsk!

Stefan Kastemyr

Skribent: Stefan Kastemyr


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info