Hoppa till sidans innehåll

Mellandagspilen, 2008-12-27

27 DEC 2008 23:11
Sammanlagt 10 skyttar deltog i Gnarp då Stocka arrangerade sin tävling. Resultaten var blandade med personbästa uppåt och neråt. Sammanlagt gav denna tävling tre nya deltagare och tre nya distriktsresultat.
  • Skapad: 27 DEC 2008 23:11

Dagens nya skyttar var Tova Jäderberg i DK10, Niklas Wikholm i HK13 och Erika Ekenberg i Motion. Det var dessutom sista gången som både Kent och Johan tävlade i HK 50 respektive HK10 men Kent kan ju gå ner till HK 50 fastän han blivit en klass äldre om det finns skyttar i den klassen.

 

Restultaten var som sagt blandade. Tova gjorde en bra första tävling med stöd av framförallt moster Mia och Per men även av resten av familjen som kom och tittade på när tävlingen börjat. Hon sköt 304 p. (150/154) och var nöjd med dagen. Detta kommer även att bli det nya distriktsrekordet då ingen har rapporterat något rekord i hennes klass.

  Niklas och Erika som var uppe i stugan, sköt deras första tävling inomhus och lyckades även de bra. Erika sköt i motion då hon saknar licens och inte har skjutit på fyra månader men trots att hon var förkyld så höll hon ihop och tyckte att det var väldigt roligt att få skicka iväg några pilar.
  Niklas var ensam i sin klass men visade ändå sin styrka. Han sköt 249 (131/118) men fick avsluta sin första tävlingsdag med ett materialfel då pilhyllan släppte. Sköt inför ca 70 åskådare och avslutade sin serie med en klockren tia. KANONBRA!!! Hans resultat räckte dock inte till ett nytt rekord utan Robin Niskanen innehar fortfarande det med sina 433 poäng.

Nytt rekord blev det dock för Karl-Erik som ökade sina rekord i både HK50 och HK60 med sju poäng. Alltid något!!! Anledningen till varför han tog rekord i båda klasserna är för att han anmäldes i HK60 men flyttades upp till HK50 för att kunna skjuta mot Kent. Detsamma gäller om en dam anmäler sig i herrklassen. Hon kan då ta rekord i båda klasserna samtidigt om poängen är tillräckligt höga.
  Kent däremot hittade inte känslan i skyttet utan sköt sämre än han gjorde under förra tävlingen. En stor besvikelse från hans sida.

Jouko samlade sig efter sin första tävling i Iggesund och det förvånandsvärt låga resultatet där. Han sköt nu periodvis mycket bra och höjde sitt personbästa från 397 till 485 p. (230/255). Resultatet är mycket bra, om det än är betydligt lägre än träningsresultatet, men det räckte inte till en seger. Jag (Lina) arbetar på en ny förenklad teknik som gav utslag redan under andra skjutningen och fick idag ihop 502 p. (250/252). Både jag och Jouko känner att det finns många poäng kvar att hämta så striden kommer nog bli tät i framtiden.

Rickard N hade även han en ganska bra dag. Inte tillräckligt bra med sina 405 p. (195/210) mot Johan som stod som segrare mellan de två med sina 450 p. (226/224).

Dagens enda fristilsskytt var tyvärr dagens mest missnöjda skytt från Edsbyn. Inte heller den här gången hittade Richard F. ett flyt i skyttet utan han hade långt kvar till toppen. Det är tack vare hans humor och uthållighet som gör att han fortsätter tävla även när det går tungt. Konkurrensen är dessutom riktigt tuff i hans klass så jag tycker att han är riktigt stark som kämpar på.

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info