Hoppa till sidans innehåll

Medlemsmöte 17 nov -18

17 NOV 2018 22:03
Tolv medlemmar samlades och diskuterade föreningens framtid och verksamhet. Tyvärr inte så många föräldrar som önskats men mötets deltagare är ense om att vi måste lägga mer fokus på ungdomarna.
 • Skapad: 17 NOV 2018 22:03

Närvarande: Fredrik Alexson, Stoffe Björk, Kent Björklund, Lina Björklund, Karl-Erik Ekenberg, Stefan Fritz, Patrik Hyllsjö,  Erik Jonsson, Keeley Lindqvist, Michael Sigfridsson, Pecka Viklund, Anki Voxblom, Guggis Woxlin samt Sandra Björk (icke medlem) 1. Mötets öppnande.
  Ordförande Michael ”Sigge” Sigfridsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

 2. Ungdomsverksamhet:
  Pecka Viklund är ungdomsansvarig och hans uppgift är att vara kontaktperson i föreningen. Pecka ska även “ragga” skyttar till tävlingar och anmäla dem till tävlingarna. Hans ansvar är inte att träna ungdomarna utan det ansvaret måste samtliga vuxna ta och tillsammans hjälpas åt för att ge ungdomarna tillräckligt för att utvecklas.
   Påpekades att då ungdomarna skjuter från 12 meter är det viktigt att de får träna i lugn och ro. Tiden är till för ungdomarna så de vuxna måste vänta till sin träningstid. De vuxna ska inte sitta och fika och prata högt då det stör ungdomarna och de som ska hämta sitt material måste vänta tills ungdomsträningen är över. Ungdomarnas träningstid behöver inte heller sluta exakt vid utsatt tid, utan vi ska ge ungdomarna lite mer frihet så att de t.ex. hinner skjuta klart om de har några pilar kvar innan deras serie är färdigskjuten.
   Ett förslag är att de vuxna dricker sitt kaffe inne i det andra rummet så att det blir lugnare för skyttarna och de som försöker träna ungdomarna.

 

 1. Orientering om kommande verksamhet:
  Diskuterades huruvida ungdomarnas träningstid ska förlängas med t.ex. 30 min eller kanske flyttas till en annan dag. Diskuterades även om ungdomarna ska ha en egen träningsdagbok. Ingenting bestämdes.

 Föreningen ska satsa på en ny materialdag då uppslutningen vid den förra dagen var dålig. Förslaget då är att deltagarna delas in i grupper och går runt till olika stationer för att kunna ta till sig informationen bättre.

 1. Steg-2-utbildning:
  Lina ska undersöka huruvida en steg-2-utbildning kan anordnas i föreningen. Även föräldrar ska erbjudas utbildningen för att göra dem mer delaktiga i barnen och ungdomarnas skytte.

 2. Medlemsavgifter:
  Det finns idag några medlemmar som inte har betalat sin medlemsavgift för innevarande år.  Informerades om att det finns dokumenterat ett “sista-datum” vid ett tidigare möte, då medlemsavgiften och licensen ska vara betald,  och kassör Fredrik Alexson har fått i uppgift att vara mer aktiv nästa år och hålla koll på att skyttar betalar sina medlemsavgifter inom denna tid.

 

 1. Företagsskytte:
  Det är viktigt att den som drar ihop en skyttekväll meddelar huruvida personen själv kan delta eller inte, så att det finns en ställföreträdande som står som ansvarig och t.ex. hälsar gästerna välkomna.
   Det informerades att den som vill får erbjuda och dra igång ett jippo med skytte för t.ex. ett svensexa-gäng eller ta emot andra grupper som vill skjuta. Det är en god inkomst till föreningen och ett större sällskap kan ge lika mycket intäkter som t.ex. en ekonomisk vinst i samband med en tävling.

 2. Övriga frågor.

Ekonomi: Föreningen har inte fått tillbaka redovisningen från revisor Hans Jonsson trots förfrågan. Hans svarar inte i telefon och inte på sms.

 

Licenser: Domarlicenserna har gått ut för samtliga domare i föreningen. Innan tävlingen i juni 2019 måste en utbildning har genomgåtts.
 Diskuterades huruvida det går att få fram en nationell domarutbildare i föreningen för att hålla nere de kostnader som uppkommer varje gång en utomstående utbildare anlitas. Ingen av mötesdeltagarna var intresserade av ett sådant uppdrag.

 

Ett misstag gjordes av Lina i samband med Lokattsjakten då en skytt tilläts tävla utan licens. Förbundet har tillrättavisat föreningen, skytten har tilldelats en licens och fått litteratur att läsa för att få tillräckliga kunskaper motsvarande en tävlingslicens.
 Vikten av att inte slarva med licenserna påpekades, utan att gå mer djupgående med kunskaperna inför införskaffandet av licenserna.

 

Valberedningen: Sigge har avsagt sig ordförandeskapet så valberedningen arbetar för att få fram en ny ordförande till årsmötet som troligtvis kommer att hållas i februari. Även Kent, som är i tur att avgå som ordinarie ledamot, har avsagt sig omval.

 

Startavgifter: Diskuterades huruvida även vuxna ska få sina tävlingsavgifter ersatta av föreningen, då juniorerna inte betalar någon tävlingsavgift i dagsläget och inte har gjort det under de senaste två åren. Frågan kommer att tas upp på kommande årsmöte.

 

Sponsring: Diskuterades om Sigge ska bli föreningens ansvarige för sponsorintäkter och införskaffande av sponsorer. Frågan kommer att tas upp på kommande årsmöte.

   Sigge kommer att kontakta föreningens sponsorer om förlängd sponsring redan under december månad då många företag vill ha dessa förfrågningar tidigt på året för att lägga med dem i sin budget.

 

Skjutväggen: Väggen har blivit väldigt sönderskjuten och behöver byggas om. Sigge ska kolla på ett passande datum.

 

 1. Mötet avslutas.

Skribent: Lina Björklund
E-post: This is a mailto link


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info