Hoppa till sidans innehåll

Lagbrons på SM

10 JUL 2010 19:15
Lina, Jakob och Kent höll tyvärr inte måttet under dagens finaler utan fick nöja sig med ett brons. I vanliga fall vinner man ett brons i bågskytte men denna medalj kom av förluster.
  • Skapad: 10 JUL 2010 19:15

Lagmatcherna gick mellan Säters IF, Grimslövs AIF och "Team Björklund". För att avgöra vilken plats man ska få i finalstegen skjuts först en kvalificeringsomgång. I denna kom björklundarna sist och fick då möta Grimslöv. Säter som vann kvalificeringen fick en by-match och gick direkt in i finalen.

Edsbyn och Grimslöv möttes sedan i fem sexpilsserier. Skjutningen går till så att laget, i tur och ordning, skjuter två pilar var under sammanlagt två minuter. Ganska stressande med andra ord.

Varken Lina, Jakob eller Kent är speciellt nöjda med sin prestation men tycker att det var ett väldigt roligt skytte. Ingen har skjutit finaler tidigare.

Edsbyn förlorade stort mot Grimslöv som sedan "piskade upp" Säter i finalen och knep guldmedaljen. Edsbyn förlorade med andra ord till sig ett brons, men eftersom det bara delas ut medaljer till de två första lagen när det endast är tre startande kommer skyttarna bara hem med "äran".

 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info