Hoppa till sidans innehåll

Inför utomhusträningen

28 APR 2009 07:04
Inomhusträningen är avslutad och allt material är taget från Celsiushallen upp till Hällstugan.
Utomhusträningen börjar den 10 maj och det finns lite att tänka på till dess beträffande kläder och upplägg av träning. Kom upp före 10 så att vi är redo att sätta igång med skjutningen kl. 10!
  • Uppdaterad: 28 APR 2009 07:42

Under 1 maj kommer en tolvmåls fältbana att läggas på den gamla banan som användes i fjol. Några justeringar kommer att göras, men i stort sett blir banan lika som tidigare.

För att träningarna inte ska bli utdragna och tråkiga utan givande för ungdomarna har vi bestämt att ungdomarna, och de nya vuxna, delas in i patruller och att de åtföljs av en erfaren instruktör. Liksom inomhus vill vi att föräldrarna är delaktiga när barnen skjuter, då vi inte uppskattar att barnen släpps av och föräldrarna åker hem.
  När målen är färdigskjutna samlas vi och fikar som vanligt och ungdomsträningen är sedan avslutad. Om man däremot vill skjuta mer efter fikat är det helt ok, men då läggs ansvaret över på föräldrarna. Träningen fortsätter efter fikat för de mer erfarna skyttarna.

Uppe vid Hällstugan finns det orm så ett par bra skor är att rekommendera. Vanliga gympaskor fungerar jättebra men sandaler är lämpligt. Om det har regnat så vattentäta kängor eller gummistövlar ett måste.
  Nu i början kan det också vara lite kyligt så en långärmad, ganska slimmad, tröja är också bra att ha. Längre fram kommer även flygfäna och då skyddas man även från dem med långärmat. Tänk på att tröjorna inte är för fladdriga och detta gäller även håret. Sätt upp det och få det bort från ansiktet, annars slits det ganska snabbt av när man skjuter.

 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info