Hoppa till sidans innehåll

Fält SM 2008-08-02

02 AUG 2008 16:46
Vädret här nere i Lund har varit bra. Det var lite regn under invigningen men så lite att man inte ens blev blöt. När tävlingen började kom så småningom solen fram och det blev riktigt varmt och klibbigt att skjuta.
Banan går i en park som heter St Hans Backar. Det är tydligen samma ställe som slaget vid Lund skedde 1676. En park som vi trodde var flack men som är mycket kuperad. En trevlig park att skjuta i som ger oväntade svårigheter.

  • Uppdaterad: 04 AUG 2008 19:51

Idag har jag (Lina) skjutit 298 poäng men eftersom arrangören har gjort ett misstag med banan så kommer ett mål att strykas. Tyvärr sköt min största konkurrent sämre än jag på just det målet och därför kommer det att skilja mer än ett poäng som det gjorde innan jag fick veta om strykningen. Jag ligger idag tvåa och hoppas kunna hålla i det här till i morgon och tvåla dit Annika som leder och är landslagsskytt på väg till VM i Wales om några veckor. Jag har aldrig skjutit bättre än henne på fält, och det hade varit otroligt roligt att få göra det.
  Mina kompisar i klubben har skött sig med blandat resultat. Jakob har skjutit tre bommar, vilket är fruktansvärt dåligt av honom! Han ligger på en tionde plats av sjutton startande och de är fyra som krigar inom en poäng så placeringsmässigt är det inte dåligt. Om han ligger i och orkar hålla igång i morgon så kommer han att ta någon placering. Han borde ha minst 15 poäng till! Hans båge tippade vid ett tillfälle och strängades av. Det är INTE bra för bågen och den blev därmed sned. Han har lyckats korrigera skevheten i bågen något men självklart påverkar det hans skytte när han inte riktigt litar på materialet.
  Kent har haft en riktigt dålig dag och har skjutit ungefär 50 poäng sämre än han borde. Han har dessutom haft problem med materialet som vi delvis har ordnat men som ska fixa till ordentligt i kväll. Han har 25 poäng upp till nästa man och det är inte alls omöjligt att ta någon placering i hans klass.
  Karl-Erik skjuter väl som förväntat. Han har inte riktigt kommit igång med tekniken sedan han fick problem och har därför inte heller några större förhoppningar. Han ligger fyra av fyra deltagare och kommer nog också att sluta på den placeringen.

Dag 2

Trots den dåliga skjutningen under söndagen lyckades jag hålla fyran bakom mig, men hon tog in på mig. Tyvärr så svek hjärnan mig, IGEN, och jag pallade inte med trycket. Hela dagen var olik mitt tidigare skytte och nästan ingenting funkade. Det var inte många skott som var godkända utan de flesta var fel. Definitivt fel dag för komplikationer, men ganska typiskt. Jag sköt 269 poäng och borde egentligen ha skjutit runt 300 för att det skulle ha varit acceptabelt. Jag lyckades med en bom då jag sköt på fel tavla och en bom där jag fick "hjärnsläpp". Onödiga 12 poäng som gick åt skogen, fast inte avgörande.

Kent fortsatte skjuta dåligt och sämst gick det på de kortare avstånden som han annars tycker mycket bra om. Han behöll sin sjunde placering men är mycket missnöjd med sin helg. "Tänk att man måste åka sånne långt för att inse att man är en dålig skytt". Så dålig är han definitivt inte men han måste, liksom resten av truppen, tävla mer för att klara av situationerna och få mer rutin.

Karl-Erik fortsatte även han som under första dagen men kom i mål med ett positivt besked. Han hade inte missat någon butt, bara skjutit bom fast på butten. Det är ett gott resultat!

Jakob sköt tyvärr en bom även under söndagen. Även han höll samma nivå som under lördagen men lyckades knipa två placeringar till en åttonde plats

 

  Resultat Fält-SM 2008

Lina Björklund, trea DK19, 551 poäng
Jakob Björklund, åtta HF19, 564 poäng
Kent Björklund, sjua HK50, 392 poäng
Karl-Erik Ekenberg, fyra HK60, 289 poäng.

Hela resultatlistan finner du här

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info