Hoppa till sidans innehåll

Banbygget är i full gång

04 AUG 2010 20:13
Under två dagar har nu medlemmar byggt på banan men det finns mycket kvar att göra.
  • Skapad: 04 AUG 2010 20:13

Under vecka 30 avverkades skog på den mark som Kent planerat att lägga delar av banorna. Nu är virket bortskotat och arbetet med banan har börjat. I tisdags den 3 augusti träffades en mindre grupp män och en ännu mindre grupp med kvinnor och började sätta ut tre buttar. Arbetet fortsatte sedan under onsdagen med ytterligare fastsättning av buttar. Vi vill passa på att tacka Stefan som stod för korven under tisdagen. Den var mycket god!

Det som fortsättningsvis ska göras på banorna är:
uttransport av buttar och fastsättning av dessa,
röjning av skjutgator
snitsling av bana, en röd och en blå,
utsättning av målnummer vid varje tavla.
Dagar om när detta kommer att göras skickas ut per sms.

Närmare tävlingen ska en gräsyta slås (om inte arrendatorn av marken har tagit sin andra skörd) och elva buttar ska sättas ut till uppvärmningen.  Jag Lina har ansvar för detta och kommer skicka ut ett mail när det är dax att göra detta. Detta är ett mycket lämpligt arbete för den som inte har någon större erfarenhet av bågskytte. Slå i en spik brukar de flesta klara av.

Jag kommer också dra ihop till en tjejkväll. Det ska nämligen limmas tavlor fast inte lika många som i fjol inför JSM. Jag tycker att det är ett lämpligt göra för kvinnor, för hur ska det annars bli rätt gjort. Jag väntar till en solig och varm dag då tapeterna torkar bra i solen. Måste bara vänta till getingarna flyttat. De bygde bo bland buttarna i ladan och nu har vi vräkt dem. En familj har redan flyttat så det är bara en kvar. Mer info kommer alltså.

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info