Hoppa till sidans innehåll

Summering av inomhus-SM 2009

01 MAR 2009 06:07
Trots förhållandevis låga poäng så räckte det hela vägen och det blev ett guld på inomhus-SM i Eskilstuna. Tävlingen avgjordes med 60 pilar i grundomgång på lördagen där hälften gick vidare till söndagen, 30 pilar sköts sedan i eliminering och efter det 12 pilar i både kvart, semi och final.
  • Skapad: 01 MAR 2009 06:07

 

Lördag, dag 1.

Sov hos Jakob i Falun och det var jätteskönt. Åkte ner och kom i god tid före så vi var till hotellet innan och hann även äta lite.
  Käkade en skaplig lunch och allt kändes bra. Men sen var det över. På invigningen delades det ut olika märken, och där trodde jag att jag skulle vara med för de prestationer jag utförde förra året, men ICKE. Stod snopet framme å väntade på att mitt namn skulle ropas upp för Stora Grabbbar och Klassikern (till de som skjutit alla SM under 2008) men kunde vända tillbaka till mitt lilla krypin.
  Under uppvärmningen satt pilarna klockrent men sen vände det. Det var som att ha en omvänd magnet i det gula, jag såg hur pilarna gick rakt och sen vände de ut i en åtta. Kunde de sitta där så gjorde de det. Fick ändå ihop 515 p. men jag skulle ha haft mycket mer. Det är som att springa, kroppen känns pigg men benen rör sig inte så fort som man tror att de kan. 

Söndag, dag 2

Vaknade nu på morgonen och slog undan allt negativt från igår och tänkte ta en härlig dusch. Gisssa vad som står kvar hemma!!! Tur att det finns en tvålflaska på handfatet! Nu ska jag äta lite frukost och ge mig iväg. Tävlingen börjar kl. 8.
  Jag ligger fyra inför dagens skjutning men nu är det som på Melodifestivalen, nu nollställs allt å man får börja om från början. Nu är det bara att hoppas att den här dagen håller och att det går bra i finalerna efter lunch. (Skrivet söndag morgon 06:10)

 Till elimineringen har ungefär hälften gått vidare från lördagen, så det är ett jämnare startfält på söndagen. Vi har blivit sidade vilket innebär att den skytt med högst poäng skjuter på första tavlan och sedan går det i poängföljd, men för att få plats i hallen var Sara, som hade högst poäng i min klass, tvungen att skjuta som D-skytt på butten bredvid. Därför blev jag C-skytt på samma tavla som Maggan Palm, Annika Åhlund och Erika Seger. Ett härligt gäng!!!
  Resultatet fortsatte vara som under lördagen med fruktansvärt många pilar ute i rött. Jag hade TJUGOFEM!!! 8:or under lördagen och tio ute i rött under söndagens elimineringsrond på 30 pilar under söndagen. Ruskigt skrämmande att se hur pilarna nästan undvek att sätta sig i det gula, för tekniken var inte så fruktansvärt dålig ändå även om det inte var som att stå hemma och skjuta. Om jag kollar hur jag sköt under de tre omgångarna med 30 pil så var det lika dåligt i alla tre. 257, 258 och 258 poäng. Jag var i alla fall jämn!!! Jag borde ha haft 10-15 poäng mer under lördagen!!!

  I kvartsfinalen fick jag möta min kompis Sofie. Tyvärr så får man alltid möta någon man inte vill slå ut, men så blir det ju när man är ett sammansvetsat gäng som känner varandra bra. Sofie sköt dåligt och jag fick ihop 103 p. i finalen. I kvarten mötte jag nästa kompis Erika och även hon underpresterade och jag vann trots att jag bara sköt 100 p. Under alla dessa serier hade vi varit många på skjutlinjen men i finalerna blev det annorlunda. Man drog fram läktare i en V-formation så vi hade publik både bakom och på sidorna. Ganska häftigt men det gäller att palla med trycket. Finalerna sköts klassvis med alla bronsfinaler först så för att vi inte skulle bli stela fick vi uppvärmningsskjuta på några buttar vid sidan. Uppvärmningen kändes bra och nu började pilarna sitta.

  Under finalen fungerade det mesta. Det kändes säkert och pilarna satt visserligen i någon åtta, men ändå så var jag inte så orolig. Ledde med sex poäng redan efter första serien så jag var lugn. Den mesta spänningen släppte då, även om Olov trodde att det skulle bli värre. Vi hade ju nyligen sett Erika tappa en tiopoängsledning mot Annika i bronsmatchen så allt kan ju hända i finaler!!!
  Jag påverkades ingenting av att det satt publik snett framför mig, utan det kändes lugnt och säkert. Såg på tavlan brevid mig att även killarna (Erik Jonsson och Charlie Modig) inte hade klockrena serier så finaler är finaler! Helt klart!!! Fick njuta när jag satte min sista pil i en klockren 10 och därmed sköt 28 av 30 och hörde hur publiken "wowade". Det är så förbasat häftigt!!! 104-97 blev poängen. Inget bra resultat för att vara 12 pilar, men för att vara en guldfinal under de förutsättningarna så är jag riktigt nöjd! Senast jag tog ett guld inomhus var 1998 så det var på tiden. Visserligen har jag inte skjutit så mycket inomhus sedan dess men jag har åkt på spö i de två tidigare SM-finalerna jag skjutit så det här var ett stort lyft för självförtroendet!!! (som att hon behöver något mer tänker kanske en del, men där har ni fel!!!)

Nu ska kolet fram och bågen trimmas in för utomhussäsongen så det är färdigt, för det är tydligen bara två månader kvar tills jag ska föda barn!!! Och det kan det vara skönt att göra i lugn och ro!

 

Tack för allt suveränt stöd jag har haft från bågskyttekompisar och andra vänner under den här helgen. Ni är suveräna att ha brummades i fickan när man borta på tävlingar.

 

Resultaten finns på Eskilstunas hemsida
 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info