Hoppa till sidans innehåll

SM i Huskvarna 2009-09-21

21 SEP 2009 11:35
Fyra skyttar från klubben åkte till Huskvarna på Jakt-SM: Karl-Erik, Kent, Jouko och Erika.

På lördagsmorgon var det gråkallt och småkyligt. Vi hade hört att backarna skulle vara många och anade nog att vi skulle bli varma ordentligt efter starten! På förmiddagen klarnade det upp och vi fick strålande sol. Det var skönt, vid invigningen spelades nationalsången av tre duktiga trumpetare. Flaggan vajade och himlen var kornblå, vilken vacker start av Jakt-SM.

  • Skapad: 21 SEP 2009 11:35

Lite otur hade killarna med sin utrustning, vid uppskjutningen gick Karl-Eriks pilhylla sönder men med lite silvertejp och kreativitet lagades den. Jouko hade mindre tur hans pilhylla gick sönder i skogen efter ett par måls skytte men väl förberedd (efter pilhyllekraschen vid uppskjutningen) hade han tagit en extra med sig, inskjutning fick sedan ske vartefter. Kent hade en bra dag men kände sig inte helt nöjd. Erika hade en mindre bra dag, hon hade svårt att få skyttet att stämma och hon beslöt sig för att bryta efter drygt halva banan på söndagen, ingen idé slösa energi på något som inte vill sig, blev svaret på frågan varför.

 

På söndagen blev det återigen strålande sol och varmt. Dagens bana var bekvämare att gå då det var backar upp och ned som sig bör men inte lika branta som gårdagens bana bjöd på. Många låga håll och vackert utplacerade djur bjöds det på även idag. Kent sköt bra och spänningen var stor innan sista patrullen kom in, för här fanns det nu en medaljchans!

Javisst, han knep tredje platsen, Grattis Kent!

Karl-Erik kom på en sjunde plats och Jouko på sextonde plats. Bra gjort killar!

 

Tack för en trevlig helg med mycket skytte och glada skratt (och träningsvärk), och sist men inte minst ett tack till Huskvarna för ett trevligt Jakt-SM.

Skribent: Erika Wikholm


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info