Hoppa till sidans innehåll

Resultat Uppsala

01 FEB 2009 19:41
Sturepilen sköts i UTK-hallen strax utanför Uppsala. En minibuss åkte från Edsbyn och Erika och Niklas kom från Åkersberga. Sammanlagt var vi åtta skyttar och Olov som var dagens chaufför och caddie.
Vi återvände till Edsbyn med 2 GULD, 1 SILVER, 1 BRONS och en fjärdeplats. Utöver det hade vi tre oplacerade skyttar som även de gjort en mycket bra tävling.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:26

Det var 119 startande skyttar som sköt i tennishallen varav åtta skyttar från lilla Edsbyn. Vi tillhörde de föreningar som åkt längst med våra 22 mil så det blev en tidig av färd från Byn. Killarna lyckades sova i bilen ner, men vi andra fick en ganska tuff dag då vi sköt både en grundomgång med påföljande finaler i seniorklasserna. En mycket tuffare dag än t.ex. andra dagen på SM då man skjuter 30 pilar och sedan finaler, jämfört med dagens 60 pil med finaler.

 

Killarna som tävlade fick lära sig en ny variant av rotation under skjutningen. Tidigare har vi varit på tävlingar där rotationen har varit per omgång och vi har därför roterat vid paus. I Uppsala tillämpades rotation per serie, vilket innebar att vi sköt först varanna serie, något som jag är van vid sedan tidigare.

  Johan sköt sin andra tävling i 13-klassen och det märks att han inte har tränat så mycket på liten tavla, men jag tror att kommer att bli mycket bättre. Hans tävlingsrutin och höga resultat resulterade ändå till ett silver med 390 p, 13 p. före Robin.
  Resultatmässigt vet jag faktiskt inte hur Robin sköt men han sköt i alla fall högre poäng den här tävlingen än under den förra och han har långt kvar till sina 433 som är hans rekord och även distriktsrekord. Verkade ändå inte som att Robin var missnöjd med dagen, men med fler tävlingar i kroppen och en flitig träning under resten av våren kommer resultaten utomhus att ge Johan en match.
  Rickard fortsatte prestera bra. Det blev stenhårt i hans klass med samma slutpoäng som hans enda konkurrent men Rickard hade fler 10:or. Rickard har trots allt mer att ge, då han sköt bra till en början men tappade mot slutet. Kommer att skjuta riktigt höga poäng när han har blivit mer jämn i skyttet.
  Niklas är trots allt för mig dagens kämpe. Var länge sedan jag såg någon ha en så dålig dag och vara så missnöjd med sitt skytte och nära att packa ihop, men ändå genomföra tävlingen och bjussa på ett stort leende i slutet. Det är bra när man kan vända sin motivation från att vilja skjuta höga poäng till att byta inriktning och göra allt för att spöa morsan. Med enbart två träningar/tävlingar på de senaste fyra månaderna så gäller det att inse sina begränsningar och lägga ribban på rätt nivå. Niklas är en bra skytt som kommer att bli riktigt duktig med träning. (Niklas: -Jag kommer aldrig att bli ett golfproffs, men så har jag aldrig spelat golf heller!!! /Lina)

Att stå i närheten av Erika när hon skjuter sin andra tävling på 18 meter är underhållande. Erika fick, efter ett par serier, en sund inställning till sitt eget skytte och insåg, i takt med att pilarna satt i butten och inte i väggen, att hon inte är så dålig som hon från början trodde och att hon faktiskt kan skjuta och inte behöver fundera på om pilarna ska träffa. Även Erika kommer att komma underfund med det här med bågskytte bara hon får träna lite. Erika hade i alla fall väldigt roligt och det hade jag som stod brevid också!!!

Jouko var för dagen i dålig form  och mycket trött och lyckades inte prestera så bra som han borde med sina 470 p. Lyckades dock ta sig till 8-delsfinal där han mötte Kåre Feurst från Stockholms BK. Tyvärr blev inte den första serien tillräckligt bra med utan avståndet blev redan där ganska stort. Han tog dock igen det i de två kommande och låg, inför den sista serien, bara efter med fyra poäng. Kåre höll dock ihop sitt skytte och vann över Jouko. Jouko satte ett pinfärskt, och helt nytt för hans klass, distriktsrekord i HK19 på 91 p.

Karl-Eriks skytte var som en berg-och-dal-bana med extremt varierande poäng. Han hade problem med att se tavlan i det skumma ljuset i hallen och fick redan efter en halvtimme ont i huvudet av att behöva anstränga sig för att se. Sköt inget rekord idag, men gör som vanligt - biter ihop och kör på.

Jag hade en dålig dag under grundomgången. Pilarna satt ofta högt och hade svårt att få skjutningen att stämma. Endast 502 p. under grunden men ÄNDÅ segrarinna inför kvartsfinalen. Började den första finalen med en fruktansvärt dålig serie på 20 p. som gav konkurrenten ett stort handikapp inför den fortsatta skjutningen. Inför den sista omgången skiljde det ett poäng och det var ovanligt spännande. Kvartsfinalen slutade ändå 96-88 och jag vann efter ett stark sista omgång av mig och en svag av min konkurrent.
  I semifinalen förjade skyttet fungera bättre och det blev riktigt höga poäng. 108-94 och en säker seger där jag ledde hela finalen. Även guldfinalen fortsatte med en suveränt bra skytte och segern blev med 10 poäng. En höjning av distriktsrekordet med åtta poäng, men fortfarande långt kvar till det svenska rekordet som är 116 p. av 120 möjliga.

 

Fotografier från tävlingen finns HÄR

 

Resultat.

 

HK10

1. Rickard Niskanen, 445 p.

 

HK13

2. Johan Ekenberg, 390 p.

3. Robin Niskanen, 377 p.

4. Niklas Wikholm, 169 p.

 

DK19

1. Lina Björklund, 502 p. i grundomgången. 94 p., 108 p. och 109 p. i finalerna

10. Erika Ekenberg, 237 p. Ej vidare till final.

 

HK19

11. Jouko Niskanen, 470 p. i grundomgången. 91 p. i åttondelsfinal (DR)

 

HK60

9. Karl-Erik Ekenberg, 346 p.

 

Fullständig resultatlista

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info