Hoppa till sidans innehåll

Nytt guld till Lina

11 JUL 2010 22:10
Det här var mitt allra första Tavel-SM guld som jag vann idag. Det här är en av få gånger som jag med handen på hjärtat kan säga att jag är jättenöjd över helgens prestation, om jag får räkna bort de 24 första pilarna under gårdagen.
  • Skapad: 11 JUL 2010 22:10

I Borlänge var det väldigt varm men mot eftermiddagen började det mojna lite och det tog i så pass att vi skyttar var tvungna att ta ner och vårt tält blåste även iväg och landade på två bilar! Lite pinamt men det resulterade i att alla andra runt om oss också tog ner sina tält.

 

Efter gårdagen låg jag etta efter att ha skjutit upp mig efter pausen. Innan låg jag trea och det var jag definitivt inte nöjd med.

Eftersom vi var nio i klassen fick jag by-match vilket innebär att jag får stå över och går vidare till nästa omgång. Där mötte jag Jessica Larsson från Nora, som sköt på samma tavla som jag under gårdagen. Matchen blev ganska odramatisk men Jessica berättade att om det hade varit hennes förra match så hade hon tagit mig för där sköt hon riktigt bra. Nu vann jag ganska enkelt med 6-0. (I finaler skjuter man serie för serie. Vinnaren får två poäng och om det blir oavgjort får båda en poäng. Sammanlag kan man alltså skjuta högst poäng i totalen men ändå förlora.)

Min andra match gick mot Elisabeth Flakierska. Här blev det lite mer dramatiskt då hon slog mig i den andra serien och därför var tvungna att skjuta en fjärde serie för att jag skulle vinna.

Avslutningsvis mötte jag Charlotte Löfstedt. Även här blev det lite spännande när vi båda två sköt 10-10-6 i första serien och därmed delade på de första poängen. Sedan höll jag i och vann finalen. För att skryta lite så avslutade jag med 10-10-8 något som jag är fruktansvärt nöjd med.

 

Jakob hade en svajjig gårdag. Pilarna gick lite överallt på tavlan och under lagfinalen på eftermiddagen drog många pilar till vänster. Under dagen var dessa symptom borta och Jakob sköt lugnt och sansat. Tyvärr sköt även de andra killarna han mötte, bra och Jakob fick skjuta bronsfinal. Eftersom man inte räknar ihop den sammanlagda poängen utan set-poängen förlorade Jakob med en 3-7 mot Vetlandas Lennart Andersson. Jakob hade förhoppningar på medalj under detta SM och är mycket besviken på sitt resultat.

 

Kent har överraskat under helgen. Inte heller hans skytte var något att jubla över under lördagen men idag blev jag riktigt stolt över min far. Visserligen åkte han i kvarten och blev femma av fem startande men vägen dit är fin. Han var lugn och inte alls den Kent som jag är van att se på tävlingar som är ganska pirrig i magen när han skjuter. Idag fick han t.o.m. skjuta en shoot-off för de hade samma poäng i kvarten men han sköt en sjua och hans motståndare en åtta (om jag inte minns fel). Dessutom tyckte Kent att det var roligt att skjuta finaler!

 

Nu ska jag krypa till kojs här på Arlanda Airport. I morgon väntar Ungern. God natt, god natt 

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info