Hoppa till sidans innehåll

Jakt-SM Tibro 20-21 sept 2008

18 SEP 2008 22:11
Helgens Jakt-SM i Tibro kan sammanfattas med sex ord; en bra och en dålig dag. Slutligen blev det ett individuellt guld och ett lagbrons i klassiskt, med BARA 15 poängs marginal!!!
Lina fick försvara sitt guld från förra året och gjorde det ganska bra.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:10

 Efter lördagens skytte samlades fem mycket nöjda skyttar vid bilen och började packa ihop sina saker. Jag (Lina) hade skjutit 250 och 280 p. vilket blev nytt personligt rekord för henne. De första 250 p. borde ha varit lite mer då jag hade några stolpe ut på, mina annars favoriter, korthållen, men resultatet gav mig en ledning med 60 p.

  Jakob kom i mål på exakt samma slutpoäng som mig, 530 p, och var även han nöjd med sin dag. Han hade ett bra motstånd i sin patrull och fick därför något att kämpa för vilket resulterade i att han låg på en delad sjunde plats inför söndagens skjutning.

  Kent och Karl-Erik sköt även de bra. Båda låg på en fjärdeplats i sina klasser och Kent hade bara tio poäng upp till tredjeplatsen. Karl-Erik däremot hade 45 poäng upp till pallen men då varje dag kan ge sex hundra poäng är detta inte någon svår match i hans klass. Kent sköt 465 p. och Karl-Erik 415 p. efter lördagens skjutning.

 

Söndagen skulle bli varmare än lördagen men det märkte vi inte något av förrän under prisutdelningen. Morgonen var ännu är lördagmorgonen och det var både mössor och vantar på skyttarna. Till skillnad från lördagens uppvärmningsskjutning hade man nu ställt en butt på tio meter då ett stort antal skyttar saknade det avståndet under lördagen och hade framfört synpunkter på detta. Jag, som under lördagen hade haft problem med korthållen, satte dem under uppvärmningen och trodde därmed att problemet var löst, men där hade jag helt fel. Jag började med ett bommål och gav sedan självförtroendet en extra knäck när jag bara sköt 10 poäng på det andra målet. Sedan var det inte bara självförtroendet som fick sig en knäck när jag upptäckte att jag hade förstört pilhyllan när jag fastnat med vanten och ryckt ut armen på den så den pekade rakt ut från bågen. Jag försökte fixa till den så gott det gick men något blev inte som det skulle och det blev bara 15-poängare i flera mål efter detta. Det visade sig att pilarna satt lågt och när jag kollade lite bättre så såg jag att det inte bara var hyllan det var fel på utan även stränghöjden, placeringen på nockläget och att ena nockläget var trasigt. Med andra ord så kändes det rätt så hopplöst. Sköt sedan en helbom igen och då var jag nära att packa ihop och åka hem. Tack och lov så bet jag ihop och med hjälp av en annan skytt började jag få ordning på grejorna. Pilarna gick dock fortfarande mycket lågt och jag var tvungen att lägga på minst fem meter på alla mål över tjugo meter. Psykiskt påfrestande då jag sköt varje mål med känslan att jag skulle bomma.

  Andra dagens resultat blev 205 och 240. Ett dåligt resultat delvis på att jag förstörde bågen redan på andra målet och därmed även blev väldigt osäker efter att jag lagat den. Inte någon kanonstart, men det räckte till det andra bästa resultatet och därmed en totalseger med 975, 45 p. före tvåan.

  Jakob fortsatte att skjuta bra med ytterligare 530 p. på söndagen. Ett mycket bra resultat som räckte till en nionde plats även om Jakob själv inte är nöjd.

  Jouko är inte heller nöjd efter den andra dagen. Sköt sämre än han hoppats på med 425 p jämfört med de 470 han sköt under lördagen.

  Karl-Erik skiljer sig inte det minsta från klubbens övriga skyttar. Även han är missnöjd med söndagen och det har jag även hört att många andra också är. Den röda banan var tydligen mycket svårare än den blå, och mycket ensidigare med konstant långa avstånd men framförallt liknande avstånd på samma djur. När ett långhåll kom så var det nästan alltid ”maxat”. Detta gör att banan blir tråkig.

  Söndagens positiva resultat blev bronset i lagtävlingen. En tävling som vi faktiskt ledde inför söndagen men en ledning vi tappade i och med våra riktigt dåliga resultat från både mig, Kent och Jouko.

 

 

Ange alt-text här.

Skribent: Lina Björklund


Postadress:
BSK Edsbyn - Bågskytte
Sporthallsvägen 5b (ej lokalen), Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Besöksadress:
Gamla Faluvägen 1
82832 Edsbyn

Kontakt:
Tel: +46703944699
E-post: This is a mailto link...

Se all info